Цитата Допис від 1960 Переглянути допис
о какой программе хоть речь? по отдельности слова все понятные, а в смыслы не складываются.
https://www.epravda.com.ua/rus/publi.../04/29/712997/

На які товари поширюватиметься кешбек?

Щоб відповісти на це запитання, необхідно зрозуміти, який товар вважається виробленим в Україні. Чи є українською, наприклад, пачка чаю в пакетиках, якщо чай завезений із Шрі-Ланки, а пакування – з Польщі? Відповідь уряду – так. Товари для участі в програмі визначатимуть за їхнім штрих-кодом. Будь-який товар, штрих-код якого починається з "482", вважатиметься українським, навіть якщо частка його локалізації всередині країни становить менше 5%.

"Концепція така: навіть якщо товар тут лише фасується, то, щонайменше, є лінія для фасування, є люди, які цим займаються. Створюється додана вартість", – пояснює співрозмовник ЕП в уряді, дотичний до розробки програми.

Серед товарів, на які поширюватиметься програма, будуть і харчові продукти, які не потребують додаткових стимулів від уряду, адже вони становлять більшу частину споживчого кошика. Кешбек не буде поширюватися на підакцизні товари, зокрема алкоголь і тютюнові вироби, аби не заохочувати українців до шкідливих звичок. Водночас в уряді ще розмірковують над тим, чи поширювати програму на лікарські засоби.